تعرفه و عوارض واردات خودرو؛ سهل‌‎الوصول‌ترین درآمد دولت
تعرفه و عوارض واردات خودرو؛ سهل‌‎الوصول‌ترین درآمد دولت ۲۳ آبان ۱۳۹۷
ظرفیت‎های بخش واردات خودرو برای شرایط تحریم
ممنوعیت واردات برخی کالاها با هدف مدیریت منابع ارزی بیش‌از آن‎که به صرفه‎جویی بینجامد، هزینه‎ساز است.

واردات کالا یکی از مهمترین مصارف ارز حاصل از صادرات است و از آنجا که تحریمها موانع حملونقلی و بانکی برای صادرات کشور ایجاد کرده، چرخه تجارت در کشور با مشکلاتی روبرو شده که گریبان واردات را نیز گرفته است. مضاف بر این، دولت نیز با هدف مدیریت منابع ارزی محدودیتها و ممنوعیتهایی را برای واردات در نظر گرفته که به عقیده کارشناسان درخصوص برخی کالاها بیش‌از آنکه به صرفهجویی بینجامد، هزینهساز شده است.

۹۰درصد واردات مربوط‌ به مواداولیه و قطعات است که در تولید استفاده می‌شود و مجددا مبنای صادرات قرار می‌گیرد. بنابراین هر اندازه چرخه تجارت - چه در حوزه واردات و چه صادرات - با وقفه مواجه شود، منجربه توقف تولید خواهد شد. از این رو، واردکنندگان خواستار آن هستند که باتوجه‌به شرایط فعلی و فشار کشورهای دیگر ازجمله تحریم‌های بانکی، تا جای ممکن برای واردات و صادرات تسهیلات درنظر گرفته شود و وزنه‌ای بنام محدودیت داخلی به پای تجار اضافه نشود.

تعرفه و عوارض واردات خودرو؛ سهل‌الوصول‌ترین درآمد دولت

کوروش مرشدسلوک، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در این خصوص معتقد است: «موانع صادراتی و وارداتی باید هرچه سریع‌تر برداشته شود.»

وی یکی از کالاهای مهم وارداتی را خودرو میداند و میافزاید: «خودروهای وارداتی معمولا کالاهای گرانی هستند، بطوریکه یک واحد خودرو به نسبت کالاهای دیگر ۳۰هزار دلار قیمت دارد. بنابراین خودرو دارای ارزش بالایی است و با تعداد کم می‌تواند ارز با حجم بالایی را جابجا کند و این در شرایط تحریم کاربردی و ارزشمند است.»

مرشدسلوک تصریح میکند: «تعرفه بالا و عوارض گوناگون واردات خودرو از سهل‎‎الوصول‌ترین درآمدهایی است که برای دولت وجود دارد. بنابراین آزادسازی واردات از لحاظ درآمدزایی به نفع دولت خواهد بود.»

وی درباره طرح موضوع لغو ممنوعیت واردات خودرو در مجلس گفت: «باتوجه‌به اینکه ممنوعیت واردات خودرو به بیکاری 15هزار نفر در این بخش، هدررفت سرمایهگذاری و ظرفیتهای ایجادشده و توقف اسقاط سالانه نیم‌میلیون دستگاه خودرو فرسوده منجر میشود که معضلاتی همچون تشدید آلودگی هوا و تهدید سلامت جامعه را در پی دارد، این ممنوعیت به زیان کشور بوده و بهتر است هرچه سریعتر در این مورد تصمیم‌گیری شود.»

واردکنندگان قانونمدار نباید به آتش متخلفان بسوزند

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو نیز با تاکید بر ضرورت لغو ممنوعیت واردات خودرو میگوید: «بدیهی است که باید با واردکنندگان متخلف برخورد شود، اما کالاهایی که قانونی و بدون تخلف وارد شدند، نباید به آتش بقیه بسوزند.»

وی همچنین میافزاید: «گمرک به ما نوید داده است که هرچه زودتر درمورد این‌موضوع رسیدگی خواهد کرد.» دادفر ادامه میدهد: «قبل از رای اعتماد مجلس، آقای رحمانی برای ارائه برنامه‌هایشان به اتاق بازرگانی آمدند و درمورد ممنوعیت واردات نیز با ایشان صحبت نمودیم.»

وی اضافه میکند: «باتوجه ‌به تسلط و اشرافی که وزیر جدید صنعت به این حوزه و مشکلات آن دارند امیدواریم تاکید وی باعث تسریع بررسی این موضوع شود.»

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره وضعیت‌خودروهای دپوشده در گمرک میگوید: «آخرین پیگیری که توسط انجمن واردکنندگان انجام شد، مبنی بر این بود که خودروهای واردشده کالاهایی هستند که ارزبری آن‌ها انجام شده است و اکنون با هزینه‌های انبارداری در گمرک مواجه‌ هستند. از سوی دیگر، مالکان قانونی آن‌ها منتظر تحویل خودروهایشان هستند. بنابراین ماندنشان در گمرک تاثیر منفی دارد و موجب التهابات بیشتر در بازار می شود.»

ارسال نظر