نوسان قیمت‌ها تحت تاثیر کاهش عرضه خودرو
نوسان قیمت‌ها تحت تاثیر کاهش عرضه خودرو ۲۰ آبان ۱۳۹۷
بازار خودرو
چندماهی است بازار خودرو بعلت اعمال محدودیت‌های بین‌المللی و داخلی با تورم سنگینی دست‌وپنچه نرم می‌کند و این موضوع سبب شده است قدرت خرید مردم در تمام رده‌های قیمتی با کاهش شدیدی همراه شود.

از طرفی کاهش تیراژ تولید خودروسازان باعث ایجاد فاصله قیمتی کارخانه و بازار شده است و سودجویان و دلال‌ها با سوءاستفاده از این موضوع توانسته‌اند نبض بازار را در دست گیرند و تعیین‌کننده نهایی قیمت‌ها در بازار آزاد باشند.

در هفته‌ی گذشته، قیمت برخی خودروهای داخلی پرتقاضا ازجمله پراید 111 و 131، پژو 206 تیپ 2، پژو پارس معمولی، سمند ال‌ایکس و پژو 405 جی‌ال‌ایکس با افزایش 200 هزار تا یک‌میلیون‌تومانی همراه بوده است، ازسوی دیگر برخی خودروها ازجمله تندر90 ایران‌خودرو و پارس‌خودرو نیز کاهش یک‌میلیونی را تجربه کرده‌اند. اما اگر بخواهیم رفتار بازار را در مدت زمانی طولانی‌تری بسنجیم، باید بگوییم بعلت ثبات نسبی بازار ارز، نوسانات قیمتی در بازار خودرو نسبت به ماه‌های گذشته کمتر شده و به‌نوعی شاهد ثبات قیمت‌ها در بازار آزاد هستیم. بعضی فعالان بازار بر این باورند اگر در شرایط کنونی خودروسازان داخلی میزان عرضه محصولات خود را به بازار افزایش دهند، روند کاهش قیمت‌ در بازار با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت. اما باید گفت باتوجه به مشکلات بوجودآمده در تامین قطعات موردنیاز خودروسازان از سوی قطعه‌سازان و تامین‌کنندگان مواد اولیه، این امر چندان میسر نیست و افزایش عرضه خودرو ازسوی خودروسازان امکان‌پذیر نخواهد بود.

علاوه‌بر آن تصمیمات اتخاذشده ازسوی خودروسازان تاثیر مستقیمی بر چند محصول در بازار گذاشت. بعنوان‌مثال افزایش 27میلیون‌تومانی بسترن B30 ازسوی بهمن‌موتور سبب شده است وضعیت این خودرو در بازار آزاد چندان مشخص نباشد و روند صعودی افزایش قیمت را تجربه کند. بهمن‌موتور بعنوان یکی از زیرمجموعه‌های گروه بهمن یکی دیگر از شرکت‌هایی ست که به‌تازگی پس از تخصیص ارز نیمایی به خودروسازان، اقدام به افزایش قیمت محصول خود کرده است.  این شرکت پیش‌از این در مردادماه، بهای B30 را از ۶۹میلیون‌و۸۰۰هزارتومان به ۷۹میلیون‌و۵۰۰هزارتومان افزایش داده بود. این در حالیست که اکنون قیمت این خودرو به 106‌میلیون‌و800هزارتومان رسیده است و خریداران شهریورماه طبق دعوتنامه‌های جدید صادرشده ملزم به پرداخت مابه‌التفاوت هستند. اما واکنش بازار به این افزایش قیمت چنین بود که بلافاصله پس از اعلام افزایش قیمت توسط بهمن‌موتور، شاهد افزایش 3 تا 5میلیونی این خودرو بودیم و خریداران باید برای این خودرو در بازار مبلغی حدود 128 تا 130میلیون‌تومان پرداخت نمایند. همچنین بعضی محصولات گروه خودروسازی سایپا ازجمله کوییک و ساینا اتوماتیک که بعلت کسری برخی قطعات امکان تحویل آنها تا اطلاع ثانوی وجود ندارد، بدلیل کاهش عرضه به بازار و میزان تقاضا، با افزایش قیمت در بازار همراه شده‌اند، برهمین اساس سایپا کوییک فول‌پلاس 69میلیونی به 72میلیون‌و500هزارتومان و ساینا اتوماتیک از 58 به 61‌میلیون‌تومان رسیده است. حال باید دید در آینده عرضه این محصولات به چه شکل خواهد بود، زیرا رفتار نمودار نوسانات قیمت تاثیر مستقیمی از عرضه آن‌ها خواهد گرفت.


ارسال نظر