امیرحسین کاکایی با بیان این که در شرایط فعلی، واردات خودرو تا حدی به صرفه نیست، اظهار کرد: در این موضوع که روند ممنوعیت واردات خودرو طولانی شده و همچنین در اجرای این سیاست تبعیض قائل شدهاند و ثبت سفارش عدهای را در بهمن95و عده دیگر را در تیر ماه96 بستهاند، انتقادات بسیاری وارد است.
او همچنین افزود: ممنوعیت واردات بصورت ناگهانی نیز از دیگر مواردی است که منجر به ایجاد تنش در بازار خودرو شده در حالیکه اصلا نیاز به ایجاد چنین جوی نبوده است؛ دولت میتوانست اواخر سال گذشته یا اوایل سال جاری واردات خودرو را آنهم با برنامهریزی متوقف نماید که متاسفانه این اقدام را بدون برنامه و در زمان نامناسب اجرا کرد.
کاکایی با تاکید بر این که در حال حاضر کشور در وضعیت جنگ اقتصادی قرار دارد و بهتر است در هر زمینهای از هدر رفتن منابع ارزی جلوگیری نماید، تصریح کرد: با برنامههایی که دولت برای تحریمهای پیش رو تدارک دیده به احتمال زیاد مشکل تجارت و صادرات و واردات کشور حل خواهد شد اما بهتر است همانطور که این وضعیت برای قشر متوسط و ضعیف فشار ایجاد کرده و آنها نیز تحمل میکنند، واردکنندگان و متقاضیان خودروهای وارداتی نیز کمی صبور باشند تا دو الی سه ماه آینده که دولت مشکلات را حل خواهد کرد.
این کارشناس خودرو با تاکید بر این که دولت باید یک روند منطقی در پیش بگیرد و در بلند مدت سد راه زندگی مردم نشود، گفت: افرادی که خودروی وارداتی میخرند نیز حق زندگی دارند؛ سرمایههای بسیاری بدلیل خودروهای وارداتی حبس شده در گمرک، بلوکه شده است در حالیکه میتوانستیم از این سرمایهها در شرایط فعلی کشور استفاده بهتری نماییم.
او به از بین رفتن اعتبار جهانی در پی این سیاست اشاره کرد و افزود: همچنین ممنوعیت واردات در بازارهای جهانی نیز به نوعی بیاعتمادی نسبت به تجارت مشترک با ایران بوجود آورد و منجر به این شد که تجار به نام ایرانی در این زمینه بدقول شوند.
کاکایی در پایان درباره تولید داخلی با توجه به وضعیت تحریم بیان کرد: تحریمها و ممنوعیت واردات فرصت خوبی بود تا خودروسازان داخلی بتوانند در این فضای بیرقیب در جهت افزایش کیفیت تولیدات داخلی گام بردارند و امیدواریم که در این شرایط فرصتسوزی نکنند.