مهدی مقدسی بعنوان دبیر این فراکسیون در این رابطه گفته بود: «باتوجه به اهمیت موضوع در صنعت خودرو و شرایط خاص قطعهسازان و نیروبر بودن صنعت، باید حمایت لازم از این بخش صورت میگرفت و فراکسیون حمایت از قطعهسازان تشکیل شد.» پس از تشکیل این فراکسیون، صبح روز دوشنبه هفته جاری، نخستین جلسه تخصصی با حضور اعضای فراکسیون قطعهسازان، 13نفر از فعالان صنعت قطعهسازی، محسن صالحینیا، معاون وزیر صمت، حسین نجاری مدیرعامل ساپکو و نجفیان بعنوان مدیرعامل سازهگستر برگزار شد که بهگفته حاضران، نخستین جلسه مشترک، پرمحتوا و موثر ارزیابی میشود.
عزم جدی فراکسیون برای حل مشکلات قطعهسازان
یک عضو هیاتمدیره انجمن صنایع همگن قطعهسازی بعنوان یکی از قطعهسازان حاضر در جلسه، در این رابطه گفت: «این جلسه پرچالش و خوب برگزار شد و بنظر میرسد فراکسیون حمایت از قطعهسازان، عزم جدی برای کمک به حل چالشهای موجود در قطعهسازی دارد. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان برای نخستینبار به شکل واقعی خود را متعهد به پاسخدهی به فراکسیون میبینند، اتفاق بسیار خوبی است.» امید رضایی با اشاره به تفاوت عملکرد فراکسیون حمایت از قطعهسازان با کمیسیون صنایع و معادن اظهار کرد: «کمیسیون صنایع و معادن نگاه کلان به صنعت دارد، درحالیکه در جلسه فراکسیون قطعهسازان همه موارد به شکل مستند موردتوجه و بررسی قرار میگیرد.» وی با بیان اینکه برگزاری این جلسه همزمان با جلسه وزیر صمت با کمیسیون صنایع بود، افزود: «باتوجه به حجم قابلتوجه اطلاعات و اسنادی که بدست اعضای فراکسیون قطعهسازان رسیده بود، هیچ موضوعی مبهم باقی نمیماند و برای تمام مسائل مطرح شده، توضیح و مدرک کافی وجود داشت. این روند ناشیاز تعامل و همکاری مناسب نمایندگان عضو فراکسیون با قطعهسازان بود.» رضایی در ادامه با توضیح این مطلب که محورهای اصلی مشکلات به همراه راهکارهای پیشنهادی از سوی قطعهسازان به فراکسیون تحویل داده شد، اعلام کرد: «به این ترتیب جزئیات بلاتکلیفیها و چالشهای موجود در مسیر تولید و تامین قطعات از سوی قطعهسازان بطور شفاف و روشن برای اعضای فراکسیون مشخص شد.»
حل مشکل قطعهسازان دغدغه خودروسازان نیست
این فعال قطعهسازی با بیان این مطلب که درنتیجه این جلسه انتظار میرود اقدامات و راهحلهای پیشرو با شتاب و سرعت بیشتری اجرا شود، تاکید کرد: «معاون وزیر صنعت در این جلسه توضیحات مفصلی ارائه داد. اگرچه وی در ابتدا از اقدامات گسترده و مذاکرات متعدد قطعهسازان با نمایندگان برای حل چالشهای موجود در مسیر تولید متعجب بود اما در ادامه همراهی و همکاری مناسبی در راستای برطرف کردن موانع داشت.»
رضایی با اشاره به اینکه قطعهسازان طی مدت اخیر نیز با هدف حل مشکل خود و خودروسازان، بارها سنگ آزادسازی قیمت خودرو را به سینه زدند، گفت: «قطعهسازان میتوانستند در عوض ارائه راهکاری برای حل مشکل هر دو بخش، فقط با درنظر گرفتن منافع خود فارغ از مشکلات خودروساز، تنها بر افزایش و منصفانه کردن قیمت قراردادهای خود تاکید کنند. با این حال خودروسازان نهتنها تا این حد تلاش نکردند بلکه با افزایش فشار بهسرعت اعلام کردند تجاری نشدن خودروها به علت کمکاری قطعهسازان بوده است.»
وی با بیان اینکه در سالهای قبل که موانع به اندازه امروز نبودند، خودروسازان با افزایش قیمت خودرو، قیمت قرارداد قطعهسازان را افزایش ندادند، اظهار کرد: «به این ترتیب وزارت صنعت باید فکر جدی در این زمینه داشته باشد. چراکه قطعهسازان در سال گذشته و ابتدای امسال با وجود نوسان قیمت ارز و کمبود مواد اولیه، باتوجه به آنچه در انبار داشتهاند و آنچه خریداری کردهاند، قطعات مورد نیاز خودروسازان را در حد توان تامین کردهاند. در حالیکه خودروساز هنوز به اندازه تولید، خودرو نفروخته است. حال سوال این است اگر خودروساز محصول خود را با قیمت روز یا آزاد فروخت، آیا مابهالتفاوت قیمت خرید را به قطعهساز خواهد پرداخت یا خیر؟» امید رضایی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت خودرو ، تاکید کرد: «واقعیت این است مشکل خودروسازان داخل برای تولید، فقط تامین قطعات نیست. بلکه مسائل مدیریتی بیشترین تاثیر را در این زمینه دارند. در واقع خودروسازی که پیشاز این وقتی اقتصاد در ثبات نسبی بود، بدهی خود به قطعهساز را نپرداخته است، امروز چگونه میتواند این بدهی را بپردازد.» البته اعضای فراکسیون حمایت از قطعهسازن متشکل از نمایندگان اعضای کمیسیونهای صنایع و معادن، امنیت ملی، فرهنگی و... است. همچنین در این جلسه طرحهایی تصویب شده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت بزودی در مورد آن اطلاعرسانی خواهد کرد.