احتکار هزاران خودرو از سوی خودروسازان با هدف تشویش بازار و افزایش قیمت ها در حالی مطرح می شود که وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه ترین اظهار نظر خود این اقدام را به صرفه نمی داند و معتقد است که با تولید روزانه بیش از ۳ هزار خودرو از سوی دو خودروساز هزینه جریمه تاخیر در تحویل منطقی نیست. کارشناسان صنعت خودرو نیز بر این نظر تاکید داشته و اعلام می کنند که احتکار برای خودروسازان نه تنها منفعتی نخواهد داشت بلکه هزینه انبارداری ناشی از این اقدام ، صرفه اقتصادی برای آن ها نخواهد داشت.
یک کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اظهارات مطرح شده مبنی بر احتکار از سوی خودروسازان اظهار کرد: احتکار کار بسیار دشواری بوده و نیاز به فضای زیادی دارد و هزینه ای که به خودروساز تحمیل می شود، صرفه اقتصادی ندارد.
فربد زاوه افزود: این اظهارنظر که خودروساز به بهانه افزایش قیمت خودرو در بازار، اقدام به احتکار می کند به هیچ عنوان قابل قبول نیست چرا که منطقی نیست قیمت از سوی دولت تعیین شود و خودروساز نیز بدلیل مبارزه با قیمت پایین تعیین شده، از عرضه خودرو به بهانه قیمت پایین ممانعت بعمل آورد.
وی ادامه داد: با وجود فعالیت و جست و جوی نیروهای مبارزه با احتکار، تاکنون تخلفی از سوی خودروسازان دیده نشده این در حالیست که آمار ارایه شده از سوی خودروسازان نیز گویای قابل عرضه نبودن خودروها از سوی خودروسازان به علت تامین و تحویل بموقع قطعات است.
این کارشناس صنعت خودرو افزود: با روند فعلی
کمبود قطعات در خطوط تولید خودروسازان، انگشت اتهام به سوی قطعه سازان نشانه می
رود.