لزوم برخورد با تصمیمات پر حاشیه و جنجالی وزیر بی برنامه
لزوم برخورد با تصمیمات پر حاشیه و جنجالی وزیر بی برنامه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
برخورد قاطع با تصمیمات پر حاشیه وزیر صنعت
این اولین باری نیست که وزیر صنعت، معدن و تجارت با تصمیمات ناگهانی خود بازار در رکود فرو رفته خودرو را به نفع برخی از بازیگران تغییر می دهد، در ادامه به برخی از این تصمیمات از زمان دریافت رای اعتماد مجلس به شریعتمداری را بررسی می نماییم.


این اولین باری نیست که وزیر صنعت، معدن و تجارت با تصمیمات ناگهانی خود بازار در رکود فرو رفته خودرو را به نفع برخی از بازیگران تغییر می دهد، در ادامه به برخی از این تصمیمات از زمان دریافت رای اعتماد مجلس به شریعتمداری را بررسی می نماییم.


در اولین روز پس از رای اعتماد مجلس به وزیر صنعت، محمد شریعتمداری بلافاصله طی نامه ای به معاون اول محترم رییس جمهور درخواست اصلاح مصوبه مربوط به  حذف از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را برای خودروهای داخلی ارائه نمود، آن هم با شعار حمایت از تولید داخل، حال پشت صحنه این حمایت چه چیزی را به صنعت خودروی کشور اضافه نموده که به از بین رفتن و مرگ و میر سالانه 500 هزارنفر در کشور بر اثر آلودگی هوا می ارزد را نمی توان توجیه کرد.


پس از آن موضوع بسته بودن سایت ثبت سفارش خودروهای وارداتی حرف اول محافل خودرو بود، سایتی که بر خلاف عرف معمول بیش از 6 ماه بسته نگاه داشته شد و جالب اینکه در این مدت 5000 خودرو که البته اغلب هم بالای 40 هزار دلار قیمت داشتند بر اثر باگ نرم افزاری (شما بخوانید رانت حوزه وزارت) در روزهای تعطیل و در ساعات بامدادی در سامانه ثبت شدند، حال اینکه به دستور چه فردی این باگ (رانت) برای این 5000 ثبت سفارش ایجاد شده است قابل تامل است و جالب تر اینکه هیچ گونه توضیحی از سمت وزیر مربوطه برای روشن شدن افکار عمومی ارائه نشده است.


موضوع بعدی تعیین تعرفه های غیر واقعی و بالا برای خودروهای وارداتی است به طوری که خودروهایی که تا قبل از آن با قیمتی حدود 200 میلیون تومان وارد کشور می شدند اینک و با این تصمیم وزارت صنعت با قیمتی معادل 350 میلیون تومان به دست مصرف کننده می رسد، توجیه این موضوع هم حتما حمایت از تولید ملی عنوان خواهد شد، اما واقعا تصمیمات اتخاذ شده که منجر به متلاطم شدن بازار خودرو های وارداتی و به تبع بازار خودروهای فرسوده شده است، تصمیمی عاقلانه بوده؟ اینکه هیچ رقابتی بین خودروهای وارداتی و تولیدات داخلی نباشد راهکار درستی است؟ آیا اجبار مردم به خرید خودروهای داخلی آن هم در زمانی که هیچ نظارتی از سوی این وزارت بر روی کیفیت آن ها انجام نمی شود منطقی است؟


اما موضوعی که در روز گذشته پیش آمد بیش از پیش سرمایه گذاران در حوزه اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده را نگران نموده و آن هم این که وزیر صنعت، معدن و تجارت که باید حامی تولید ملی، اشتغال و سرمایه گذاری بخش خصوصی باشد در اقدامی جدید و محیر العقول پیشنهاد معافیت از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را در قبال شماره گذاری خودروهای وارداتی در مناطق آزاد مطرح نموده است.


حال از وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت، جناب آقای شریعتمداری یک سوال واضح و شفاف داریم، آیا شما در جلسات هیات وزیران حضور ندارید؟ قطعا حضور دارید و این موضوعات با تایید جنابعالی و سایر وزاری محترم تصویب می گردد، نکته جالب اینجاست که شما در حین طرح موضوع مخالفتی با آن ندارید اما در زمان اجرا طبق روال خلاف و بی قاعده ای شروع به نامه نگاری با معاون اول رییس جمهور نموده تا یکی پس از دیگری این مصوبات را لغو کنید.


آیا فکر نمی کنید فعالان اقتصادی در این حوزه ها بر اساس این مصوبات و اینکه بیش از 20 وزیر آن را تایید نموده و رییس جمهور محترم آن را ابلاغ می نمایند اقدام به سرمایه گذاری می نمایند؟


آیا شما از خودتان سوال نمی کنید که این تصمیمات لحظه ای که مشخصا حافظ منافع اشخاص می باشند چه صدمه ای به سرمایه گذاری های شکل گرفته می زند؟


به طور قاطع به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت اعلام می نماییم در صورت ادامه تصمیم گیری های بی پایه و بدون کارشناسی جنابعالی که فقط باعث به خطر افتادن اشتغال بیش از 120 هزار نفر در صنعت اسقاط و بازیافت کشور خواهد شد، موضوع از طریق نمایندگان محترم مجلس پیگیری خواهد شد.


 


ارسال نظر