نامه‎ ی قطعه‌سازان به رئیس جمهور بازنشده ارجاع داده شد
نامه‎ ی قطعه‌سازان به رئیس جمهور بازنشده ارجاع داده شد ۰۷ آذر ۱۳۹۷
ریاست‎جمهوری نامه قطعه‌سازان را به وزارت صمت فرستاد
این عریضه در حالی میان دودفتر دولتی دست بدست شده است که قطعه‌سازان تاکنون 70درصد نیروی انسانی خود را از دست داده‌اند.

نایبرئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌ساز خودرو درخصوص نامه سرگشاده اعضای این انجمن به رئیس‌جمهور در مورد چهار مشکل اساسی و مهم در این صنعت، اعلام کرد: «متاسفانه مطلع شدیم دفتر ریاستجمهوری- نه خود ایشان- نامه را به دفتر وزیر صنعت، معدن و تجارت فرستاده است.»

مهدی مطلب‌زاده با اشاره به اینکه اگر قرار بود وزارتخانه کاری انجام دهد تابحال انجام شده بود، گفت: « وزارتخانه همتی برای تغییر شرایط ندارد. بنظر میرسد در این شرایط یکسری ملاحظات مد نظر قرار دارد، درحالیکه باید توجه داشت چنین ملاحظاتی می‌تواند به نابودی کل صنعت منجر شود.»

آنهایی که باید، به هشدارها توجه نمی‌کنند

این فعال قطعه‌سازی با اشاره به تاثیر این عملکرد منفعلانه بر بیکاری حجم قابل‌توجهی از کارگران فعال در صنعت خودرو گفت: «وقتی تبعات افزایش این حجم بیکاری به فاجعه تبدیل شود، تازه آن زمان افرادی پیدا می‌شوند که بگویند چرا درباره این موضوع زودتر حرفی نزدید. این درحالیست که ما امروز می‌گوییم و هشدار می‌دهیم، اما آنها که باید توجه کنند، هیچ اهمیتی نمی‌دهند.»

وی همچنین با اشاره به جمع‌آوری اطلاعات جدید از آخرین وضعیت قطعه‌سازان، اظهار داشت: «آمار بدست‌آمده نشان می‌دهد همه شرکت‌ها بین 50 تا 70درصد نیروی انسانی و کار خود را از دست داده‌اند. در حالیکه سرمایه واقعی یک صنعت، پرسنل و نیروی انسانی است که آموزش آنها زمان برده و برای کسب تجربه عملی آنها نیز هزینه‌های هنگفتی شده است. اما در این شرایط بسیاری از تولیدکنندگان ناچار نیروی انسانی فعال خود را تعلیق یا تعدیل کرده‌اند. نباید فراموش کرد که بخصوص کارگران، ضعیف‌ترین حلقه این زنجیره بشمار می‌روند که زودتر از همه هم حذف شده‌اند.»

از اقدام رئیسجمهور متعجب شدیم

مطلب‌زاده در این رابطه که آیا همه قطعه‌سازان موافق ارسال نامه فعالان این بخش به رئیس جمهور بوده‌اند یا خیر، گفت: «ما طی جلساتی که در حاشیه نمایشگاه اخیر قطعات تهران برگزار کردیم به این جمعبندی رسیدیم که چنین نامه‌ای را خطاب به رئیسجمهور ارسال کنیم. البته این نامه اول نیست. بلکه دور اول ریاستجمهوری آقای روحانی یک نامه ارسال کردیم و طی آن درواقع استمداد طلبیدیم. نامه دوم را در انتخابات دور دوم ارسال کردیم. درحالحاضر نیز در شرایطی که کارد به استخوان صنعت رسیده، نامه دیگری فرستادیم تا اگر قصد نجات صنعت خودرو وجود دارد، پیشنهادات عملی ارائه شود.»

وی با اشاره به اینکه رئیسجمهور در این زمینه برخورد بسیار نامناسبی داشتند، تاکید کرد: «انتظار می‌رفت با دریافت این نامه، آقای روحانی نسبت‌به موضوع حساس شوند. مخصوصا اینکه اصلی‌ترین آسیب اتفاقات فعلی بر مسئله اشتغال است و رئیسجمهور نیز همیشه شعارهایی مبنی‌بر حفظ و ایجاد اشتغال می‌دهند. البته موضوع اشتغال دغدغه همه است. چراکه از بین رفتن فرصت‌های شغلی امنیت اجتماعی را تهدید می‌کند. بر این اساس از این اقدام رئیسجمهور بسیار متعجب شدیم.»

نایبرئیس انجمن صنایع همگن و قطعه‌سازی همچنین در رابطه با عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت و اقدامات وزیر جدید، تصریح کرد: «تا جاییکه مشخص است، وزیر صمت در این مدت به مرور و پیوسته در حال تغییر و ابلاغ سمت‌ها در وزارتخانه و سازمان‌های مربوطه است.»

بخش خصوصی نمی‌تواند با زیان انباشته تولید کند

مهدی مطلب‌زاده با اشاره به لزوم تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای تغییر شرایط در صنعت خودرو توسط دولت، اظهار کرد: «باید پذیرفت امروز حجم قابل‌توجهی از خودروسازی کشور هنوز متعلق‌به دولت است. دولت همانطور که امروز برای جلوگیری از نارضایتی مردم، به بنزین یارانه می‌پردازد، ممکن است بخواهد به خودروسازان دولتی نیز یارانه بدهد. اما نباید فراموش کرد قطعه‌سازان در بخش خصوصی فعال هستند و توان زیان‌دهی ندارند. در غیر این صورت از بین خواهند رفت.»

بگفته ایشان، قیمت سایر مواداولیه و نهاده‌های تولید چندبرابر افزایش داشته و قطعه‌سازان برای تولید باید این هزینه‌ها را صرف کنند. درحالیکه آنها را مجبور می‌کنند محصول و تولیدات خود را با قیمت بسیار پایین عرضه نمایند.

ارسال نظر